Balról-Jobbról

Mit tegyen egy baloldali érzelmű, liberálisan gondolkodó, de konzervatív neveltetésű ember, ha a krisztusi kor közelében egyszer csak tele lesz a töke minden oldal politikusaival? Mit tegyen ez az ember, ha nem akar tartozni egyik szekértáborhoz sem, mert saját véleménye van mindenről? Alapítson pártot, vagy írjon blogot. Pártból már van elég.

Utolsó beszólások

MTI RSS

Nincs megjeleníthető elem

RSS vagy mi

Csürhedni mindhalálig

Kukagyújtogatás szélesvásznon

2007.03.15. 22:11 Malbex

Címkék: politika mszp orbán ünnep kormány elkúrtuk zavargások orbán viktor népszavazás szélsőjobb március 15 reformok szilvásy györgy nemzetkarakter kósa lajos szíjjártó péter bullshit

No, először is revideálom alant írt álláspontomat, s egyben megkövetem Szilvásy Györgyöt. Mert mint azt a deák-téri események mutatják, igaza volt neki. A csürhe most is elszabadult. Beérett hát a polgári jólmegmondjuk: nincs lassan nemzeti ünnep, amit ne cseszett volna szét a szélsőjobbos nemzetmentés sötét disznaja. És miközben a Nemzet Táltosa a hétbőlhármas népszavazásra próbálta délután tuningolni híveit, az utcán tombolók egy egész más verzióját skiccelik fel utcakővel és kukagyújtogatással az áhított polgári Magyarországnak: a csőcselék Magyarországáét. Ők talán csak azt hallották, hogy joguk van elkergetni a kormányt. Nosza, rajta hát.

Kétségtelen, hogy igaza van Szíjjártó Péternek, amikor azt mondja, hogy az ünnep szétcseszése és a "kis éji csürhedés" a kormány malmára hajtja a vizet. Ildomos volna tehát félve megkérdezni saját főnökétől, hogy mióta dolgozik ily sebbel-lobbal a kormány hatalomban tartásán, és szándékos-e ez nála, vagy annyira elvakítja a hatalom akarása, hogy már repülésnek hiszi a zuhanást. Mert aki bármilyen nyert helyzetből képes pofára esni, attól egy idő után egyre kínosabbnak és zavarodottabbnak tűnnek az erre adott válaszok. Kínosabbnak, mint a hétből hármat győzelemként ünnepelő szavak, pedig az sem volt épp kispályás bullshit.

A kormánynak most jó, és ha ez így megy, egyre jobb lesz. Jöhetnek újabb adók, újabb megszorítások, jöhet szinte bármi, a szélsőjobberek bármilyen helyzetben el tudják érni, hogy ne arról szóljon a politika, amiről, hanem arról, hogy ki hajigált utcakövet. Hátra lehet dőlni, mélyen beletúrni a popcornos zacsiba, és kaján vigyorral, szélesvásznon végignézni, amíg a nacionálcsőcselékek az összes potenciális jobbos szavazót és ingatagot visszakergetik az MSZP-hez. Viktor, Viktor, te szopni jársz ide.

Hogy közben szanaszét csesszük közösen az országot? Sose volt másképp. Vérünkben van. És ezen semmilyen időközi választás, népszavazás, Nemzeti Petíció nem változtat.

A fejekben kellene rendet rakni végre.

17 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://baljobb.blog.hu/api/trackback/id/tr8147085

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

melike00 2007.03.15. 23:17:29

Aki azt mondta hogy el kellene kergetni a kormányt, azt nem kellene elkergetni?Azt kellene leginkább.Elsőnek.

0k- · http://ekezet.com/ 2007.03.16. 09:50:55

meg hiába utálom Demszkyt és Orbánt, vhogy nem jutott eszembe kimenni és tojással dobálni bármelyiket is. akik ilyet csinálnak, azok valszeg nagyon messze laknak a várostól vagy pedig simán csak belülről ekkora parasztok.

nehezen hihető lenne, hogy Orbánt azért nem dobálták meg, mert őt _szeretik_ az emberek... inkább azért, mert szerencsére még nincs baloldali radikalizmus. hacsak a Munkáspártot nem számítjuk ide! :D

dolgozó 2007.03.16. 11:52:16

Magyarórszágnak nem kell Trianon mi magunk is ketté tudjuk szakitani az órszágot,jobb és bal olldalra.Ehhez elég nekünk két hatalomra vágyo párt,és a nemzeti ünnepek.Most amikor az összefogásra volna szükség,hogy kimásszunk a sz-bol mi még is ketfelé huzunk mintha a (jobb és a bal kéznek)nem egy volna a teste, a mi kis órszágunk.Hajrá előre a törpéké a világ!

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2007.03.16. 12:32:09

Pont az általad is leírtak miatt van rációja a kérdésnek: miért pont március 15-én fogták el Budaházy Györgyöt? Amikor már épp úgy nézett ki, hogy elmarad a balhé... Így persze lehet azt mondani, hogy Szilvásynak volt igaza.

Keloid · http://freecom.blog.hu 2007.03.16. 13:45:44

Budaházy belefutott egy ellenőrzésbe, felismerték, igazoltatták, és mivel körözték, ilyenkor a rendőrnek kötelessége letartóztatni. Miért nem húzta meg magát az idiótája!

Malbex 2007.03.16. 15:11:58

A Munkaspart az nem baloldali radikalis, hanem egyszeruen csak avitt es dohos ideologiak nosztalgia-gyulekezete. Szerintem.

TuRuL: azt azert ugye nem gondoljuk komolyan, hogy aki amugy szep bekesen unnepelne, az hirtelen - meghallva hogy Budahazyt elkaptak - talal maganal csuzlit meg csavarokat es lodozni kezd meg kukakat gyujtogatni?

pearl 2007.03.16. 21:00:01

Az a helyzet, hogy sokan nem a jelenlegi kormány mellett, hanem a kormányra kerülni akarók ellen van.
Ragaszkodik a kormányfő a székéhez, persze, ha el akarják venni tőle. Ő ahhoz ragaszkodik, ami már megvan, más meg ahhoz, ami még nincs meg.
A véleményem, hogy a megszorítások ellenére hagyni kéne egy időre, hgy a kormány tegye a dolgát és talán ha nem lennének állandóan cseszegetve, lehet, hogy idővel javulna a helyzet.
Onnan nem lehet elvenni, ahol nincs, de azért az elvételt a magasabb körökben is alkalmazni kellene.

Malbex 2007.03.16. 22:09:43

AYBARS, jo az anyag, mi? :)

Malbex 2007.03.16. 22:34:41

pearl, en meg ugy gondolom, 2010-re kiderul, volt-e ertelme a kormanyra kerulesuknek. Nyilvan nem nepszeru senki, aki megszorit, de ha ennek az lesz az eredmenye hogy a koltsegvetes rendbejon es menetelunk az eurozonaba, plusz meg marad az allampolgaroknal is nemi elkolteni valo, akkor ujra fogjak oket valasztani. Ha meg nem, akkor nem fogjak oket ujravalasztani. Ilyen egyszeru ez. Ertheto persze, hogy OV nem nagyon elne tul politikailag egy harmadik valasztasi vereseget, neki ez valoszinuleg az utolso eselye, hogy Gyurcsant valahogy elmozditsa. Viszont Oszod utan Gyurcsanynak is ez az utolso sansza, meg ha minden szep es jo lesz, se biztos hogy a szavahihetoseget vissza tudja szerezni (mas kerdes persze, hogy a politikaban altalaban a szavahihetoseg az valahol nagyon melyen van, de az is teny, hogy a Fidesz az utolso cseppig kicsavarta azt a citromot, amit Gyurcsany Balatonoszodon kiejtett a zsebebol, es szepen ra tudta huzni Gyurcsanyra a hazug jelzot). Szoval ez itten elethalalharc, csk epp nem mase, mint ket, utolso lapjait kijatszo politikuse.

Malbex 2007.03.16. 22:54:37

Majd elhuznak, ha ezt a koztarsasag polgarai egy szabad valasztason igy akarjak. Arra azonban meg varni kell tobb, mint 3 evet. Addig meg igenis tegyek rendbe amit kell. Ez a minimum, ha mar kormanyon vannak.

Malbex 2007.03.16. 22:59:52

Amugy nyugodtan hasznalhatod tovabb a Kurszan Kundu nickedet is.

Malbex 2007.03.16. 23:13:48

Ja, gondolom a hos blogmotor-kezelok se komaljak, ha Hitlert propagalod, mint itt par napja. A szolasszabadsag meg nem azt jelenti, hogy barkinek az oldalat osszemocskolhatod. Kalapalj ossze egy sajat szajtot, tartsd fent sajat penzedbol, es a torvenyes keretek kozott azt irsz oda, amit akarsz. Ha meg nem a sajatod az oldal (mint ahogy a blog.hu sem), akkor el kell fogadnond a felhaszalasi felteteleit. Szar dolog a jogallam, mi? :)

piszkafa · http://vurstli.blogspot.com/ 2007.03.17. 02:05:00

Malbex: jól megaszontad! A fejekben kellene rendet rakni végre! Én a legfelső szinten kezdeném. Talán elfeledték: ki és miért állította őket oda? Nem az lenne a legfőbb feladatuk, hogy végre egy normális, élhető országot teremtsenek a lakóinak? Azoknak, akiket állítólag képviselnek? Hogy egységet és békét teremtve kijavítsák saját és elődeik hibáit politikai és legfőképpen gazdasági téren? Ám, ha kiderül az alkalmatlanságuk, akkor nem kellene lehajtott fővel távozni? Persze azt nem tudom, hogy kik vennék át a helyüket?! Kik azok, akikben az emberek még nem csalódtak?

Akasha. 2007.03.17. 10:20:04

Pontosan ez a mondat az, ami mindent elmond: "Az a helyzet, hogy sokan nem a jelenlegi kormány mellett, hanem a kormányra kerülni akarók ellen van."
Pearl nem tudom honnan húztad elő:), de én hónapok óta ezt gondolom, csak még egy mondatba nem tettem össze.
A kérdés csak az, hogy ha egyik sem, akkor ki??

sorin 2007.03.19. 13:37:54

Mindenki olyan ideges...! És mindenki a másikra mutogat. Élen a soknevűvel,akinek csak annyit mondok, ha lát még olvasni a pipától, hogy az, amitől most rogyik össze az ország, kőkemény kooprodukció. A nemszoci kormány is mindent csinált, csak érdemi dolgot nem. mert ők ahhoz túl magasztosak, ők nem olyan kicsinyes bunkók, akiket érdekel a kenyér ára. Helyette foglalkoztak kultúrpolitikával, millenárissal(az is tök jó, csak máskor kéne). Na látom már, hogy rám fog szakadni a plafon...!

aranyhaj.blogspot.com 2007.10.27. 13:53:00

A blogomban már adtam hírt a blokárról, igaz, nem hosszasan. vannak viszont jó letöltenivalók, hasznos linkek.

SMollly 2009.04.09. 16:35:50

Mi köze az utcai zavargásokhoz az Orbánnak? A Fidesz éppen arról győzködi kopogatócédulagyűjtögetőit, hogy hogyan éveljenek, nem a Szadesz, nem a Maszop! A JOBBIK ellen. A fidesz érvkártyáján nagyon komoly figyelmet szentel a Jobbiknak, illetve a Jobbik elleni kampánynak. Ennyit arról, kinek mihez van köze.

Nem kell a Viktor!

Egy randalírozó.
süti beállítások módosítása