Balról-Jobbról

Mit tegyen egy baloldali érzelmű, liberálisan gondolkodó, de konzervatív neveltetésű ember, ha a krisztusi kor közelében egyszer csak tele lesz a töke minden oldal politikusaival? Mit tegyen ez az ember, ha nem akar tartozni egyik szekértáborhoz sem, mert saját véleménye van mindenről? Alapítson pártot, vagy írjon blogot. Pártból már van elég.

Utolsó beszólások

MTI RSS

  • Hibás feed URL.

RSS vagy mi

Simicskó István for prezident

2007.02.07. 20:48 Malbex

Címkék: politika fidesz mdf kdnp simicskó istván

Legkevésbé a kereszténységet politikai ideológiának tekintő KDNP politikusától várná az ember, hogy a józan ész érdekében akár olyanokat is mondjon, amilyeneket ma jobboldalon nem szokás. Még akkor se, ha az illető történetesen eddig is (már KDNP-s időszaka előtt) a Fidesz normálisabb, kultúremberhez jobban hasonlító vonulatához tartozott. Mert Simicskó István bizony olyant mondott, amit a Magyar Hírlap (úgy is mint mérsékelten konzervatív napilap vagy mi akar lenni) is csak lapszéli félflekkesben mert megírni. Idézem azért szó szerint a cikket:

Helyesnek tartaná Simicskó István, a KDNP frakcióvezető-helyettese, ha nem vonulnának ki az ellenzéki pártok a parlamentből, amikor a miniszterelnök beszél. "Nem lehet csak és kizárólagosan durcáskodni és nem beszélni a másikkal" - mondta a politikus. Szerinte sokan vannak, akik azt gondolják, hogy ideje volna változtatni a politikai stíluson. Simicskó azt mondta, a párbeszéd nem jelenti, hogy feltétlenül szeretni is kell a másikat, de el kell egymást fogadni. "Egy országban élünk, kell hogy legyenek közös céljaink, ezeket kellene egy tető alá hozni" - tette hozzá.

Az utóbbi hónapok stílusától meglehetősen szokatlan ez a nyilatkozat, vagy pártfegyelmit kap érte, vagy nem. Mindenesetre azt jó látni, hogy nem veszett ki teljesen a józan ész a jobboldal (értve ezalatt a Fidesz-KDNP konglomerátumot és ezzel elegánsan centrumba is tolva az MDF-et) minden politikusából. Talán egyszer eljutunk oda is, hogy a politika arról fog szólni, amiről kellene. Ha nem olyan nagy kérés ez.

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://baljobb.blog.hu/api/trackback/id/tr434617

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

alaska 2007.02.08. 13:56:20

Egyetértek, bár szegény semmit sem fog elérni, hiszen eltiporják a hiénák. A parlamentbe azok a pártok ülnek, akiket az "emberek" beválasztottak, na meg persze, akiket a pártok listán benyomtak. A Fidesz ellenzékben van, de ez nem jogosítja fel őket arra, hogy öntörvényesen negligálják a parlamenti munkát. Nem muszáj a fizetést felvenni. Amennyiben ezt megtennék, elhinném, hogy van némi elképzelésük a jóra.