Balról-Jobbról

Mit tegyen egy baloldali érzelmű, liberálisan gondolkodó, de konzervatív neveltetésű ember, ha a krisztusi kor közelében egyszer csak tele lesz a töke minden oldal politikusaival? Mit tegyen ez az ember, ha nem akar tartozni egyik szekértáborhoz sem, mert saját véleménye van mindenről? Alapítson pártot, vagy írjon blogot. Pártból már van elég.

Utolsó beszólások

MTI RSS

Nincs megjeleníthető elem

RSS vagy mi

Magyar útra magyar szart!

Mert gyűlölni necesse est

2008.07.07. 15:55 Malbex

Címkék: gyurcsány melegek zavargások demokrácia gyurcsány ferenc szélsőjobb szabadságjogok

Na, helyezzük most már kontextusba ezt a hétvégi pernahajdelést, mert mint mindenhol, itt sem az események, hanem az okok a fontosak. Márpedig kishazánk internetes társadalma (főként a fórum- és blogolvasó, illetve kommentelő közösség, már ha lehet ilyet mondani) azonnal megtalálta az okokat, meg ám. Ki abban, hogy minek vonulgatnak itten a buzik ahelyett hogy csendben kussolnának és otthonukban vágnák fel az ereiket, ki pedig abban, hogy a mocskos fasiszta csőcselékkel már betelt a pohár, ejnyebejnye, magyarcharta. A sarkítás pedig itt is sántít, mint mindenhol.

Az első indokcsoportban (már tudniillik a gay pride felvonulóit hibáztatóban) leggyakrabban felmerülő "érv", hogy az ilyen felvonulások igenis sértik a böcsületes magyar állampolgárok érzelmeit, ezért provokációnak tekinthetők. A provokációra erőszakkal válaszolni pedig ha nem is üdvözlendő, de legalábbis erkölcsileg igazolható cselekedet.

Márpedig ez kurvára nincs így.

Először is senkinek semmilyen érzelmeit nem sérti az, ha valakik (akár tollal a seggükben, akár toll nélkül) felvonulnak, és táblákat lóbálnak. Amíg nem valaki ellen teszik ezt, addig legfeljebb a szépérzéket sértheti a vonulás. Azt viszont - jelezném - az utcákat elborító kutyaszar legalább ennyire sérti, mégsem láttam még magukat nemzeti érzelműnek hívó vadparasztokat hetekig készülni özv. P. Józsefné tacskótulajdonos kövekkel való megdobálására és megverésére kutyasétáltatás közben. És nem láttam még molotov-koktéllal megdobált ebtenyésztő egyesületet vagy kutyamenhelyet sem. Mert ez a híres szépérzék úgy látszik, csak a gay pride, egy-egy Gyurcsány-beszéd vagy épp nemzeti ünnep kapcsán buzog fel oly hazaffyas lendülettel, máskor inkább odaszaratja ő is a kutyáját az aszfaltra. Mert az neki jár. Az ő országa, ő szarhatja tele.

De tegyük túl magunkat a szelektív szépérzéken, és nézzük meg az "érv" másik felét is, miszerint ha ez provokáció, akkor igenis megérdemlik a verést/dobálást. Ezzel kapcsolatban már többen több helyen leírták, hogy. A melegek ugyanis egyszerűen csak gyakorolták állampolgári jogukat, hasonlóan azokhoz, akik például a Kossuth téren tüntettek hetekig Gy. Ferenc budapesti lakos ellen. A szabadság ugyanis, amelyre az úgynevezett demokráciánk épül, arról szól, hogy ha nekem nem tetszik a Kovács Béla segge, akkor ezt elmondhatom, vagy akár tüntetést szervezhetek ellene, és táblákkal tudathatom a nagyérdeművel, hogy én antiseggista vagyok. Ezt hívják szólásszabadságnak, illetve csoportos tevékenység esetén gyülekezési szabadságnak. És kurvára nem szeretnék olyan országban élni, ahol bárki megmondhatja bárkinek, hogy miért tüntethet és miért nem. Mert ebben az országban ma a melegek, holnap a kövérek, holnapután a barna szeműek lesznek a célkeresztben. Igen, vonuljanak a melegek és a hidegek, a gój motorosok és a krisnások, a szentjobb-körmenetesek és a redbull-ládaderbisek. Mindenki mondja el a magáét, akinek tetszik tapsoljon, akinek nem, az menjen át a szomszéd sarokra és ő is mondja el. Aztán majd neki is tapsolnak. Vagy nem. Követhetik Jeruzsálem Szent Tökét.

A történet szerintem nem másról szól, mint hogy az évek során a focilelátókról az utcai randalírba áthelyeződő csürhékek most épp a melegekben találták meg a maguk zsidóit/cigányait, vagyis akiket lehet szabadon gyűlölni. És ehhez megkapták a politikai támogatást is széljobbról, meg azt is észrevették, hogy államunk jelenleg béna kacsa üzemmódban funkcionál. 12 éve rendezik Budapesten a gay pride-napi felvonulást, mégsem tekintette ezt senki provokációnak egészen tavalyig. Vagy ha tekintette is, akkor sem vonult fel utcakövekkel meg preparált tojásokkal "ellentüntetni". Ez most lett csak divat, mikor a gyűlölet amúgy is tort ül kishazánk egésze fölött.

Apropó, gyűlölet: a baloldal és a hozzá tartozók reakciója is a végletekig álságos. Ugyanis kifelejtik azt az aprócska tényt (konkrétan Gy. Ferenc a legfőképpen), hogy jelenleg az MSZP kormányoz, magyarán van némi ellenőrzési, talán irányítási joga az állam erőszakszervezetei felett. És egy ilyen, erőszakba torkolló ellentüntetésen nem felháborodni kell, meg betelt pohárról beszélni és újabb chartát szervezni, hanem szívlapáttal arconverni a csürhét, bekasztlizni és kiosztani a letöltendőket szépen, illetve olyan jogszabályokat alkotni, amelyek alkalmasak a gyülekezési szabadság megvédésére. A szabadság ugyanis nem a kődobálás és a molotov-koktélparti szabadsága, itt a gay pride felvonulóit kellett (volna) a  mi kis rendőrségünknek megvédenie, illetve ha a szabályos ellentüntetést megtámadta volna valaki, akkor annak a résztevőit is. A magyar állam elsőrendű kötelessége ugyanis az alapvető szabadságjogok, így a gyülekezési jog védelme (Alkotmány 8.§(1)bek.), és ez így van jól.

Vagyis Gy. Ferenc is jobban tenné, ha nem chartázna meg poharazna itten (a poharazásnak Őszödön is csúnya következményei lettek ugyanis, ha emlékszünk még), hanem olyan jogi környezet kidolgozásán fáradozna, ahol a gyülekezési jogot az állam képes megvédeni. Ami ugyanis szombaton történt, az mindennek a csődje volt, és ezért a hatalmon levők per definitionem a világon mindenhol felelősek. Valószínűleg egy kicsit is érzékenyebb országban úgy vágták volna ki a belügyminisztert és a főkapitányt kézenfogva ezért, hogy a lábuk nem érte volna a földet. Mert aki egy párezer fős tüntetést nem képes megvédeni, attól nem várhatja el az ország, hogy a közrendet fenntartsa. Az egész chartázás ezért csak egy dologra jó (mert meggyőződésem szerint nem az SZDSZ visszaédesgetése a célja), hogy a saját akolban fenntartsa a gyűlöletet a másik oldallal szemben. Mert ha gyűlölsz, velünk vagy, ha félsz, velünk vagy.

És itt a kör bezárul: minden oldalt a nettó hatalomvágy motiválja, és jól tudják, hogy a szekértáborokat csak egymás kölcsönös gyűlöletével lehet egyben tartani. Ilyen a politikánk, mert ilyenek vagyunk. Teljesen mindegy már, hogy ki vagy és hova tartozol, gyűlölnöd kell, különben elveszel ebben az országban. Hogy a melegeket, a zsidókat, a cigányokat, az utcán randalírozókat, a "másik oldalhoz" tartozókat, a szőkéket, a barnákat, a feketéket, a rockereket, punkokat, vagy balkezeseket gyűlölöd-e, az már rád van bízva. De gyűlölni kell.

Mert ma ez ennek az országnak a mozgató ereje.

11 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://baljobb.blog.hu/api/trackback/id/tr48557410

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Vérszegény éjszakai dúvad · http://hangorienidiocc.blog.hu 2008.07.08. 00:37:31

na, ja. Viszont amennyiben ez egy polgárjogi tüntetés, mert tkp. a melegek ilyen-olyan jogaiért vonulnak fel, akkor talán mégis vegyék az a rohadt tollat a fenekükből. Egyébként meg nyilvánítsák inkább vmiféle bulinak, aztán szevasz.
De így inkább totálisan lejáratják magukat.
Mármint a melegek, mert a másik oldal ezt már baromi rég megtette...

Pásztor Tibor · http://pasztortibor.hu 2008.07.08. 08:54:38

Vérszegény, eredetileg ez egy buli volt, parádé, felvonulás, nem politikai demonstráció. A nácik miatt lett az. Idén pedig nem volt toll.

Egyéb kérdés?

Malbex 2008.07.08. 11:24:58

Engem nem erdekel, hogy van-e toll, vagy nincs, illetve hogy bulinak vagy tuntetesnek hivja akarki. A gyulekezesi jogukkal eltek, amit az allam kotelessege lenne megvedeni ugyebar.

Vérszegény éjszakai dúvad · http://hangorienidiocc.blog.hu 2008.07.08. 12:53:32

"Idén pedig nem volt toll."
Ez jó hír.

"A gyulekezesi jogukkal eltek..."
Erre lehet mondani azt, hogy pont úgy, ahogy a másik oldal is. Persze ők egy "kissé" túllépték a jogaikat, ez a rohadt molotovozás nagyon nagy divattá vált.

Talán állambácsinak kéne már egy kicsit a sarkára állnia, és korlátozni egy-két jogot. Kezdetnek az sem volna utolsó, ha uazon helyre nem adnának ki tüntetőknek és ellentüntetőknek is engedélyt.

Malbex 2008.07.08. 17:13:31

em hiszem, hogy korlatozni kellene a jogokat, inkabb biztositani a zavartalan gyakorlasukat. A gyulekezesi jog nem engedelykoteles, azt engedely nelkul is barki gyakorolhatja, egyszeru bejelenteshez kotott. Ellenben nem foglalja magaba a kohajigalast, a molotov-koktel hajigalast, es a varos szetvereset. Ez esetben mar nem gyulekezesrol van szo, hanem egyszeru garazdasagrol. Ellenben amig egy ilyenert 30000 HUF penzbunti jar, addig az senkit nem fog visszatartani attol hogy szetkurja a varost. En mondjuk rajukvernem a helyreallitas koltseget is, es ha a tuntetes zavargasba fordul, akkor a szervezokon meg levernem a rendori biztositas arat is. Talan akkor megondolnak tobben, hogy erdemes-e a brahi kedvert vagy szimpla sotetsegbol randalirozni.

Vérszegény éjszakai dúvad · http://hangorienidiocc.blog.hu 2008.07.09. 13:37:54

Ha jól tudom, akkor az ellentüntetéseket bejelentették, azt szvsz nem biztos, hogy engedélyezni kellett volna (persze, ez meg lehet, hogy olaj lett volna a tűzre...), másrészt meg éppen most találták ki, hogy a tojásdobálás a véleménynyilvánítás része. De most akkor a kőhajigálás is az? Vagy a paradicsomhajigálás? Vagy a zöldség-gyümölcs stand teljes árukínalátáról eldönti majd a bíróság, hogy a szólásszabadság része-e, vagy sem?
Pénzbünti jó ötlet, csak ahhoz el is kellene kapni őket. Vagy csak a személyijüket...

Malbex 2008.07.09. 18:08:49

Erdekes modon mukodik a joggyakorlat egyebkent, mert eddig a tojasdobalast csak akkor tekintettek a velemennyilvanitas reszenek, ha a tojassal megcelzott szemely kozszereplo volt. Egy tuntetes resztvevoi pedig nyilvanvaloan nem azok. Korabban szuletett mar tojasdobalas eseteben elmarasztalo itelet is (pont errol van most egy cikk fent a zIndexen), ugy latszik, mostanaban inkabb a felmentes a modi. De a kodobalas mar egyertelmuen azt jelzi, hogy a demonstracio eroszakba fordul, ez esetben pedig tenyleg fel kell oszlatni. Lehet, hogy a jelenlegi jogszabalyok szerint tenyleg nem tudott tobbet tenni a rendorseg, ez esetben a jogi kornyezet es annak alakitoi is felelosek a tortentekert. Mert az tenyleg nem tul demokratikus erzes, ha nem gyakorolhatja akarki a gyulekezesi jogat anelkul, hogy ki lenne teve a hazaffyaskodok allati osztoneinek. Tollaktol vagy bortangaktol fuggetlenul.

Vérszegény éjszakai dúvad · http://hangorienidiocc.blog.hu 2008.07.12. 01:07:16

Hehh, a magyarországi joggyakorlatról max. annyit lehet mondani, hogy halottakról jót, vagy semmit. :)
Bár ide inkább ez illene: :(

SMollly 2009.04.09. 16:24:26

Talán ha a vonuláshoz nem használnak rózsaszín Bibliát, nem sértenek közszemérmet, és nem visznek olyan táblát, hogy: "Jézusnak is két apja volt", akkor nem tekintette volna senki provokációnak.

Egyébként: miért ne lehetne a másik gyűlölete helyett inkább egyszerűen szeretni a magunkfajtát? Ez nem elég összetartó erő? Na persze, ez nem azt jelenti, hogy a másikat nem kellene szeretni, csak egyfajta erős, pozitív összetartást a saját táboron belül.

SMollly 2009.04.09. 16:26:38

Malbex, a "rendőrség" feloszlatta a népet október 23.-án, a kismamákat, nyugdíjasokat, minden jelenlévőt, noha nem volt erőszak. Akkor most miért is nem csinált rendet?
süti beállítások módosítása