Balról-Jobbról

Mit tegyen egy baloldali érzelmű, liberálisan gondolkodó, de konzervatív neveltetésű ember, ha a krisztusi kor közelében egyszer csak tele lesz a töke minden oldal politikusaival? Mit tegyen ez az ember, ha nem akar tartozni egyik szekértáborhoz sem, mert saját véleménye van mindenről? Alapítson pártot, vagy írjon blogot. Pártból már van elég.

Utolsó beszólások

MTI RSS

Nincs megjeleníthető elem

RSS vagy mi

Kémek a szarfészekben

A budapesti MSZP megmutatta

2009.04.27. 10:45 Malbex

Címkék: budapest mszp hunvald háromperkettő

Hónapok óta központi kérdés a budapesti MSZP-ben, hogy mi történjen Hunvald képviselői mandátumával. Mert ugyebár Hunvald úr ... khm ... akadályoztatva van képviselői feladatainak ellátásában. Már ha az előzetest akadályoztatásnak tekintjük, ugyebár. Csakhogy Hunvald szavazata nélkül totális döntetlen van a fővárosi Közgyűlésben, azaz ha Tarlósék nem hajlanak valamiféle kompromisszumra (és hát - valljuk be - miért is hajlanának), akkor a fővárosnak 2011-ig nem lesz költségvetése. Ez esetben pedig lőttek a haveri bizniszeknek, a beruházások körüli lenyúlásoknak, meg úgy mellesleg maguknak a beruházásoknak is.

1 komment

Magyar útra magyar szart!

Mert gyűlölni necesse est

2008.07.07. 15:55 Malbex

Címkék: gyurcsány melegek zavargások demokrácia gyurcsány ferenc szélsőjobb szabadságjogok

Na, helyezzük most már kontextusba ezt a hétvégi pernahajdelést, mert mint mindenhol, itt sem az események, hanem az okok a fontosak. Márpedig kishazánk internetes társadalma (főként a fórum- és blogolvasó, illetve kommentelő közösség, már ha lehet ilyet mondani) azonnal megtalálta az okokat, meg ám. Ki abban, hogy minek vonulgatnak itten a buzik ahelyett hogy csendben kussolnának és otthonukban vágnák fel az ereiket, ki pedig abban, hogy a mocskos fasiszta csőcselékkel már betelt a pohár, ejnyebejnye, magyarcharta. A sarkítás pedig itt is sántít, mint mindenhol.

11 komment

Reloaded

2008.06.30. 23:19 Malbex

Malbex ismét a szeren. Határidős meló befejezve, az orvosilag előírt rehab program keretében pedig már lesz időm elmélkedni, írni.

Reszkessetek :)

Hogy stílszerű legyek:

1 komment

A vezércsel

2007.10.08. 21:49 Malbex

Címkék: politika mszp orbán fidesz gyurcsány gyurcsány ferenc kossuth tér orbán viktor népszavazás

A Harmadik Magyar Köztársaság boldog középkorában, amikor még pacsirta szólt a fán, Orbán Viktorról ellenfelei is (mert akkor még nem ellenségek voltak) elismerték gyaran, hogy ha nem is értenek vele egyet sokmindenben, azért tehetséges taktikusnak tartják. Rajongói ezt azzal tetézték, hogy őnála fifikásabb taktikust és bölcsebb stratégát még nem hordott hátán a Föld. A rajongók ugyanis általában már csak ilyenek, rajongásuk tárgyát hajlamosak egyfajta fél- vagy egészistennek tekinteni, aki félkézzel szétválasztja a vörösök tengerét, a vízből bort csinál (mit bort, egyenesen Tokajit) és halottaiból is feltámad. A stratégiai képességeit aztán némelyek vitatták, mert elsőre kevesen értették meg, hogy a stratégiából nála teljes mértékben hiányzik az ideológia, és minden előrelátását a gyakorlati megfontolás vezérli. Most viszont a népszavazással azon a vékony határmesgyén egyensúlyoz, ami a taktikát a stratégiától elválasztja, s egyelőre úgy tűnik, középtávon vesztésre áll Gyurcsánnyal szemben. Emberére akadt úgymond.

5 komment

Zuschlag-ügy márpedig nincs

Jobboldali szálak vagy új Tocsik-ügy?

2007.09.21. 12:54 Malbex

Címkék: politika mszp fib zuschlag gyurcsány ferenc lopás újhelyi istván politikai kultúra szíjjártó péter ifjúságpolitika zuschlag jános arató gergely új stílus bit iszm fibisz zuschlag ügy

Mikor Zuschlag János képviselőt visszaszállították Kecskemétre az előzetesbe, ismét csak azt bírta nyilatkozni hogy Zuschlag-ügy nincs. Ha jobban belegondolok, igazat kell neki adjak. Az "ügy" ugyanis nem egyszerűen Zuschlag-ügy, hanem hű lenyomata teljes magyar politikai életünknek úgy, ahogy van. Ilyen értelemben tehát általános politikaielit-ügy, ha úgy tetszik, melynek alja a pártfinanszírozásban gyökerezik, teteje pedig a miniszterelnökig ér, ha nem is úgy, ahogy. Vigyázat, kurva hosszú poszt következik, olvasása csak saját felelősségre!

8 komment

Új gagyiország

2007.08.20. 09:53 Malbex

Címkék: politika kultúra augusztus 20 kormány gasztro új magyarország bajnai gordon

Én szeretnék kormánypíáros lenni. Szép, kényelmes szakma, a hozzáértésnek olyan minimális szintje sem kell hozzá, mint a cipőfűzéshez, ráadásul baromi jól fizet. Elmennék én szívesen. Íróasztalom mögött piszkálgatnám a körmöm, nézném bambán a monitort, fontos arckifejezést öltenék, és fennkölt ábrázattal tudatnám az egész világgal: felsőbbrendű lénnyel van dolguk. Aztán – ha már dolgozni is kellene – elgondolkodnék azon, mi vakítja annyira ezt a szánalmas népet, hogy bármit rájuk lehessen vele sózni. És rá is jönnék persze, mint Győzőre a válóper: ezek szeretnek zabálni, tömni a majmot, burkolni, flamózni, tápolni, mennyi  szép szava is van a nyelvnek erre a szóra, nyilván jobban beindulnak rá, mint Kóka János a kamillára, szóval csinálnék ám nekik GASZTRONÓMIAI rendezvényt, például olyan csodásat, mint amilyent tegnap volt nekünk szíves Állambácsi prezentálni az Andrássy úton, mégpediglen az Új Magyarország Fejlesztési Terv promóciójaként. Csak épp erről az állapíttatott meg, hogy ha az egész fejlesztési terv akkora vásári gagyi, mint ez a fesztivál, akkor kösz, nem kérünk belőle.

3 komment

A Jedi visszatér

Feltámadott az Ifjú Gárda

2007.08.01. 23:35 Malbex

Címkék: politika jobboldal jobbik szélsőjobb politikai kultúra magyar gárda

Ha a dolgot magát nézzük, éppen szimpatikus is lehetne a Jobbik által összeverbuvált Magyar Gárda. Ha a párt fennkölt nyilatkozatait halljuk ugyanis, legott kibontakozik vigyázó szemeink előtt egy új, nemzeti alapokon szerveződő, kipirult arcú kisdoboscsapat énekszótól hangos képe, akik segítenek a rászorulókon, egy kézzel megállítják a száguldó globalizációt, megoldják a katasztrófahelyzeteket, átsegítik a vak nénikét az úton, és mellette perzselő tekintettel, lángoló pallossal védik a hont a gaz liberálburzsoá kozmopolito-judaisták setét ármányaitól. Egyenruhájuk frissen vasalt s elvágólag áll, tekintetük elszánt, seggükből fényes szelek fújnak. Ők az új idők új katonái.

Csakhogy hülyék azért nem vagyunk.

6 komment

Túl a barátságon

2007.07.05. 21:56 Malbex

Címkék: politika tolerancia melegek szetey gábor

Malbex vagyok. A Magyar Köztársaság polgára. Hiszek Istenben, a szeretetben, a szabadságban és az egyenlőségben. Magyar vagyok és európai. Informatikus, bor- és gasztroőrült, szőrmentén politizálgató, tollmentén írogató. Társ, barát, néha ellenfél. És hetero. Mint Ti. Mint még sok millióan ebben az országban, akik - remélem - meg se hallják ezeket a mondatokat. Huh. Kimondtam.

Pedig nem kellett volna. Szeteynek sem. Legalábbis egy normális világban. És egy normális világban meg se hallották volna, ha már homár.

4 komment

182 méter

2007.06.27. 07:52 Malbex

Címkék: budapest politika horvátország autópálya hagyó miklós demszky gábor fúrópajzs

Ennyit haladt a Boros-Bochkor fúrópajzsduó azalatt a néhány hónap alatt, amióta megkezdték áldott működésüket székesfővárosunk terroirjában. 182 méterre jutott körülbelül 1340 db Demszky-fotó (Hagyó Miklóssal), 14 db TV-snitt Demszkyvel (és Hagyóval), 167 újságcikk, rádióriport és legalább ötször ennyi blogbejegyzés. Szóval tudunk élni, annyi szent. Ilyen ez a négyes metró: kicsit (azaz nagyon) lassú, kicsit (azaz pofátlanul) PR-ízű, de a mienk.

Hétvégén volt szerencsém oda-vissza megjárni kocsival Fiumét. Na a horvátok, azok fúrnak. Csak Zágrábtól Fiuméig az utóbbi 4-5 évben felhúztak vagy 20 komplett alagutat, nagyjából ugyanennyi viaduktot, és ezekre (-be) vagy 150 kilométernyi autópályát (meg Splitig még újabb 230-at). Ez van akkor, amikor a fúrópajzsokat nem elnevezik, meg nem fényképeztetik magukat vele, hanem arra használják, amire való: fúrnak vele. Meg ahol az utakat se úgy építik, hogy 3 évig csak közbeszereztetnek vadul, majd egy évvel a választások előtt avatnak méterenkint. És ott az alagutak meg viaduktok elnevezéséről sincs ám vita, mert minden újabb névötletre jut egy újabb viadukt.

Ja, persze ott nem azzal van mindenki elfoglalva, hogy kinek is a kurvanyját.

Szólj hozzá!

Szavazz, nép!

2007.06.26. 20:11 Malbex

Címkék: politika orbán fidesz populizmus orbán viktor népszavazás reformok politikai kultúra nemzetkarakter

Önmagában persze szarnám én lefelé nagy ívben, hogy már megint arról népszavaztat a Fidesz, hogy minden legyen ingyér, csak éppen a mi (úgy is, mint adófizetők) farkunkkal történő csalánverést vélek felfedezni itten újólag. A népszavaztatásra feltenni kívánt kérdések ugyanis - drága barátim - nem másról szólnak, mint hogy egy állami szolgáltatásért az fizessen, aki igénybe veszi, avagy mindenki, azaz mink, adófizetők. Mert a matematika bizony rohadtul pártfüggetlen egy tudomány, és azt a matematika mondja, hogy ha egy zsákból ki akarok venni tíz almát, akkor abban kell lennie tíznek, akár én raktam bele előtte, akár más. A Fidesz szerint minden almát másnak kell beleraknia, nevezetesen a Mindenkiről Gondoskodó Állambácsinak, azaz nekünk.

21 komment