Balról-Jobbról

Mit tegyen egy baloldali érzelmű, liberálisan gondolkodó, de konzervatív neveltetésű ember, ha a krisztusi kor közelében egyszer csak tele lesz a töke minden oldal politikusaival? Mit tegyen ez az ember, ha nem akar tartozni egyik szekértáborhoz sem, mert saját véleménye van mindenről? Alapítson pártot, vagy írjon blogot. Pártból már van elég.

Utolsó beszólások

MTI RSS

Nincs megjeleníthető elem

RSS vagy mi

Finganak a lepkék

Megalakult az Új Demokratikus Koalíció

2007.03.09. 13:50 Malbex

Címkék: politika populizmus jobboldal szélsőjobb gorka sebestyén bégány attila molnár tamás szent-iványi ágnes új demokratikus koalíció bullshit

Amikor pár hete/hónapja elkezdtek keringeni a Fidesz széthullásáról szóló első kósza hírek, valami ütősre számítottam. Mondjuk minimum arra, hogy Áder János fog násztáncot járni Selmeczi Gabriellával, hegedűn kontrázik Torgyán Pubi, és közösen emelik majd piedesztálra Dávid Ibolyát, mint a jobboldali jövőkép instant szerencsecsillagát. Beszállt a képbe Gorka Nemzetbiztonsági Kockázat Sebestyén is, aki a közéletbe való berobbanásról vízionált, új jobboldalról, meg pártszakadásról.

Na, erre itt van ez.

A forrongó katlan (vagy legalábbis amiről nagyon azt mondták, hogy forrong) hetekig tartó bugyogás után böffentett egy kénkövest, és ez lett belőle. Egy lepkefingnyi súlyú és szagú, gyanús és leharcolt szerencselovagok által fémjelzett valami. Ez volna az új jobboldal? Ez akar berobbanni a közéletbe? Hát, ha csak C4-gyel nem, bár talán Gorkának ebben is van gyakorlata.

Már a bejelentők személye is harsány kacajokra ingerli a politikában nem teljesen járatlan bámészkodót. Molnár Tamás a Kossuth Tér képviseletében, a Jobbikból is botrányos körülmények között kitett Bégány Attila, az egykoron KDNP-s, később Nőpárti/Nőegyleti elnök Szent-Iványi Ágnes (már ha ő az), és a Jolly Joker, a manifesztálódott nemzetbiztonsági kockázat, Gorka Sebestyén borult most össze a hazai jobboldal kirobbanóan berobbanó vázlatát felskiccelni. Kész a csipet csapat. A Júdeai Nemzeti Front. Csupa olyan trendszörfer, aki végijárta már a jobboldal teljes spektrumát vagy annak legalábbis jó részét, akiket senki nem értett meg, akiket mindenhonnan kidobtak. Na most majd együtt, talán.

Programjukról eleddig annyit sikerült megtudni, hogy "érvényesüljön a demokrácia Magyarországon", meg hogy "mindenkit meg szeretnének szólítani", illetve "el szeretnék törölni a sablonokat". Csupa olyan lerágott bullshit, amit már a Közép-afrikai törzsi uradalmak alatt nyögő politikai kultúrákban is csak arra használnak, hogy elfedjék vele az elképzelések teljes hiányát, az ötlettelenséget. És ha lesz is valaha programjuk, akkor is erősen kétséges, hogy az akár egy félmondattal több lesz-e a szokásos antiglobalista/antikapitalista/antikommunista, mindent tagadó, szélsőjobbos panelekből felépített, populista malterrel összetartott katyvasznál. Mindent mindenkinek, ne legyen adó, ingyér legyen a sör, valamint vesszenek az akárkik. Nemzeti kultúra, és világbéke természetesen.

Persze nem is ez a lényeg, mint tudjuk. A lepkefingnyi politikai alakulatok egyetlen célja ugyanis az a bizonyos egy százalék. Ami nem az SZJA-ból vonódik le felajánlás alapján, hanem amit el kell érni egy választáson egy pártnak az állami támogatáshoz. A hőn áhított zsozsóhoz, ami a háttérből az összes hasonló trendszörfer agyalapi mirigyét stimulálja. Mert dolgozni mindnek büdös, ellenben jól élni ők is szeretnének. Nagyon. A mi adónkból, a mi pénzünkből. Ehhez kell nekik az egy százalék. A fél elnökségnyi párt összes tagját vastagon eltartaná ez a pénz.

Megérkezett tehát az új jobboldal, már érezni a bűzös lehelletét a tarkónkon.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://baljobb.blog.hu/api/trackback/id/tr3544687

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása