Balról-Jobbról

Mit tegyen egy baloldali érzelmű, liberálisan gondolkodó, de konzervatív neveltetésű ember, ha a krisztusi kor közelében egyszer csak tele lesz a töke minden oldal politikusaival? Mit tegyen ez az ember, ha nem akar tartozni egyik szekértáborhoz sem, mert saját véleménye van mindenről? Alapítson pártot, vagy írjon blogot. Pártból már van elég.

Utolsó beszólások

MTI RSS

Nincs megjeleníthető elem

RSS vagy mi

Túl a barátságon

2007.07.05. 21:56 Malbex

Címkék: politika tolerancia melegek szetey gábor

Malbex vagyok. A Magyar Köztársaság polgára. Hiszek Istenben, a szeretetben, a szabadságban és az egyenlőségben. Magyar vagyok és európai. Informatikus, bor- és gasztroőrült, szőrmentén politizálgató, tollmentén írogató. Társ, barát, néha ellenfél. És hetero. Mint Ti. Mint még sok millióan ebben az országban, akik - remélem - meg se hallják ezeket a mondatokat. Huh. Kimondtam.

Pedig nem kellett volna. Szeteynek sem. Legalábbis egy normális világban. És egy normális világban meg se hallották volna, ha már homár.

Ugyanis egészen addig, amíg nem az én hátsó fertályomat próbálja megakasztani és trófeaként botvégre tűzni, addig ez az egész történet magánügy. Nem köz-, és nem nagy. Magán. Ahogy nem érdekel az, hogy Kovács Pista bá a harmadikról otthon az asszonnyal szájba is-e, meg análba is-e, addig az se érdekel, hogy Szetey Gábor államtitkár kivel, mikor, hogy. Nem az én dolgom. És nem lenne senki másnak se a dolga, csak Szeteynek, meg annak, akivel.

Persze egy ilyen szemforgató országban, ahol a homoszexualitást mint olyat doszt megbélyegzik és ahol csak lehet, kiközösítik a keresztényi szeretet nevében, na itt tényleg kaming aut kell, jobb nyilvánosan bejelenteni, amit. Mert a szemforgatók lesben állnak, és ha maguktól jönnek rá, akkor azonnal beindul a lejáratás, meg a zsarolgatás, csak könnyedén, keresztényien. Már várom a pillanatot, mikor Iksz Ipszilon kereszténydemoktrata politikus remegő szájszéllel, kamerák előtt vallja be, hogy ők az asszonnyal bizony néha felkapcsolt villanynál is, és nemcsak a gyermeknemzés érdekében. Mert lassan már ez is bejelentendő lesz csakúgy, mint hogy mit ettél, mit ittál, mekkorát szartál, vagy hogy éppen buzi-e vagy.

Most persze az egyik tábor hörög, hogy meccsoda bátorság kellett ehhez, meg vastaps, meg hű milyen elismerendő, a másik békakórus meg arról brekeg, hogy fujbuzernyákok. Pedig ez semmi más, mint egy jól megrendezett színház. Egyik szerelmes, másik buzi, harmadik nősül vagy épp válik. Nekem meg műkörmeim vannak, jelentem be alássan. Kérem ezt is főműsoridőbe tenni.

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://baljobb.blog.hu/api/trackback/id/tr72112512

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

urbangeri · http://ujgen.blog.hu 2007.07.13. 06:58:02

A magánszférában ez nem számít, igazából a magyar társadalom ezt már meghaladta, csak a politika -annak is egy része maradt csak le-, de ezt te is észrevetted.

Vérszegény éjszakai dúvad · http://hangorienidiocc.blog.hu 2007.07.14. 23:16:07

Szerintem meg épp ez a baj, hogy a magyar társadalom még nem lépett túl ezen. Ha túlléptünk volna, senki nem foglalkozna ezzel a kámingaut-tal.
Ez ilyen vicces dolog, hogy pl. házasodhatnek-e a homoszexuálisok, mert manapság a házasságok egy része nem a templokban köttetnek meg. Illetve nem csak. Tehát mindössze állami elismerés kellene ehhez,de épp azért nem adják meg, mert a "józanul gondolkodó választópolgárokban" visszatetszést kelt.
Egyébként szerintem házasodjanak, de gyereket tényleg ne fogadhassanak örökbe.

Rasdi 2007.07.29. 21:13:20

Egyetértek avval, hogy ez magánügy. És ami magánügy, azt nem kell nagydobra verni. Sem "coming out"-tal, sem "melegfesztivállal". Főleg akkor, ha nagyon jól tudják, hogy van, akit ez zavar. Ugyanúgy zavaró, mint ha a heteroszexuális viselkedés intim részeit viszik nagy nyilvánosság elé.

Ami a házasságot illeti. Nekem hobbim, hogy elemezni szeretem a kérdéseket. Mi a házasság célja? A gyerek, a család és evvel a társadalom reprodukciója. A gyerek létrehozása, és felkészítése az ÉLET-re. Magyarul a freudi "önfenntartási ösztön" emberi kerete. Mivel az azonos neműek házassága nem termékeny, így afunkcionális. Az, hogy egy házasság esetleg nem tesz eleget a fenti funkciónak, az nem a házasság intézményének a hiányossága. Ha a házasság betölti a funkcióját, akkor a házastárs sem örököl, csak haszonélvezetet. Az örökös mindig az utód. Ha pedig a meleg társak végrendelkeznek kölcsönösen egymás javára, örökölhetnek is egymás után. Az ő végrendeletüket rokon nem is támadhatja meg, mert köteles része csak a leszármazottnak van. Márpedig az ő esetükben erről szó sincs. Vagyis a házasság követelése csak műbalhé, a társadalom hergelése.

Üdv
Rasdi

Dömper Ármánd 2007.08.03. 23:06:59

Rasdi, igen, te vagy a normális ember, a mérce, akihez igazodnia kellene mindenkinek. Reméljük egyszer kapsz rá lehetőséget, hogy fekete autóddal házról házra, lakásról lakásra járj, és megcsináld a normális emberek világát. Lesznek helyek ahol elég lesz fogyelmesztetni az elhajlókat, de lehet, hogy időnként el is kell egy két embert vinned, azokat, akikből már nem lehet normális embert faragni.

Már alig várom.
süti beállítások módosítása