Balról-Jobbról

Mit tegyen egy baloldali érzelmű, liberálisan gondolkodó, de konzervatív neveltetésű ember, ha a krisztusi kor közelében egyszer csak tele lesz a töke minden oldal politikusaival? Mit tegyen ez az ember, ha nem akar tartozni egyik szekértáborhoz sem, mert saját véleménye van mindenről? Alapítson pártot, vagy írjon blogot. Pártból már van elég.

Utolsó beszólások

MTI RSS

Nincs megjeleníthető elem

RSS vagy mi

Újraindul a véralgebra - magyar-e vagy?

2007.03.27. 07:30 Malbex

Címkék: politika népszavazás mvsz kettős állampolgárság határon túli

Az MVSZ "nem vak, hanem bátor"-típusú nemzetmentése folytatódik: alig több, mint két évvel az elbukott népszavazás után ismét gyűjthetik az aláírást az alábbi kérdés népszavazásra bocsájtásához:

"Akarja-e, hogy az Országgyűlés törvényt alkosson arról, hogy kedvezményes honosítással - kérelmére - magyar állampolgárságot kapjon az a magát magyar nemzetiségűnek valló nem Magyarországon lakó nem magyar állampolgár, aki magyar nemzetiségét a 2001. évi LXII. tv. 19. paragrafusa szerinti Magyar igazolvánnyal vagy a megalkotandó törvényben meghatározott egyéb módon igazolja?"

Szarban a haza, kérem.

No nem azért, mert. De két következménye és egy ebből fakadó harmadik egész biztosan lesz ennek a népszavazásnak, már persze ha összegyűlik az összegyűlnivaló.

Az első, hogy nagy valószínűséggel időben nagyon össze fog csúszni a Fidesz népszavazásával (már ha az meg lesz tartva egyáltalán), és az emberek nem nagyon szeretnek hetente népszavazni. Ezért valószínűleg az egyik kontesztet nagy ívben fogják leszarni, például mondjuk ezt. Nem véletlenül negligálja már most a Fidesz a kérdést, szerintük most nem éppen időszerű. Na persze, mert az övékkel csúszna egybe, amivel kormányt akarnak buktatni. És ha a kutya nem megy el majd erre, az egy újabb pofon lesz a határon túli magyarságnak, és az MVSZ ismét nem a saját hülyeségét fogja ezért okolni, mint ahogy eddig se.

A második, hogy ismét jó alkalmat fog kínálni mindenkinek arra, hogy méreteseket hazudjon a kérdés tartalmáról, hiszen ugyanúgy köntörfalas a kérdés, mint a kettőezernégyes. Szó szerint is nagyon hasonlít. Külön és nagybetűvel írták benne a "Magyar igazolványt", a "paragrafus"-ból "paragrafusa" lett, ettől eltekintve tökugyanaz. Majd megint lesznek mendemondák bevándorlókról, csakegypapírról, satöbbi, politikai elitünk szokott mélységeibe fog süllyedni a kérdés kapcsán, és a végére csak a vakhit meg a párthűség marad, ami alapján valaki behúzza az ikszet.

Az ebből fakadó harmadik pedig az, hogy újból méretes arconverést kell majd elszenvednie a határon túli magyaroknak, akármi is lesz végül az eredmény (eredménytelen lesz, persze).

Namárost, ezektől eltekintve is egy épületes baromság ez az egész népszavazósdi-kettősállampolgárságosdi. Az állampolgárságot ugyanis, kedves MVSZ, nem úgy mérik, mint anno a nácik a zsidóságot. A származás szerinti megkülönböztetés fölött nagyon rég eljárt az idő. Én például kurvára nem tudnám igazolni a magyar nemzetiségemet, sehogyse. Anyai ágon sváb katolikus család, apai ágon gömöri református kántortanító-család sarja vagyok, bár magyar anyanyelvű. Kevésbé lennék én ettől magyar? Igazolnom kéne talán a felmenőim faját? Vagy elég lenne, ha magyar anyanyelvű vagyok? Vagy csak akkor lenne elég, ha mellé sípolok és árpádsávost lengetek? Még jó, hogy Magyarországon lakom, különben a büdös életbe nem lehetnék magyar állampolgár az MVSZ fajelmélete alapján. Ja, és a Magyar Igazolványt is baromságnak tartom. Főleg. Meg szerintem többet használna, ha mandjuk segítenénk, hogy magyar vállalkozások vigyenek beruházásokat magyarlakta területekre a határon túl. Vagy ha mondjuk konzekvensebben lépnénk fel a közösségi szabadságjogokért.

Lehet azt mondani, hogy főképp érzelmi hatása lenne a többségi igenlésnek. No de ötmilliárdot kiszórni az ablakon csak azért, hogy megtudjuk: akarja-e az ország ezt az érzelmi hatást (többnyire leszarják magasról), ez kicsit erős azért.

Arról nem is beszélve, hogy az MVSZ és az országot lassan két évtizede uraló "csürhelit" miatt az ország lassan hátrébb fog tartani, mint a már szintén EU-tag Románia. Szlovákia, Szlovénia már lehagyott minket, Ausztriáról nem is beszélve. Lassan majd mi folyamodunk oda állampolgárságért, és nem fordítva. Megélhetési románok leszünk. Majd hülyék is lennének magyar állampolgárságért gazsulálni a jó székelyek egy ilyen hülye országnak. Főleg hogy előbb fognak személyivel jönni Magyarországra, minthogy itt bármillyen törvény születne a kettős állampolgárságról. A nemzetegyesítés ugyanis már megtörtént. EU-nak hívják.

Szóval: alkosson az Országgyűlés egy olyan törvényt, hogy az lehessen magyar állampolgár, aki akar, a kormány támogassa a határon túli magyarság kultúrájának megmaradását, és hagyjuk a fenébe ezt a népszavazósdit.

5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://baljobb.blog.hu/api/trackback/id/tr5451300

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Malbex 2007.03.28. 18:12:21

A zsidozasokat kimoderaltam, akinek nem tetszik, mehet panaszkodni a parttitkar elvtarshoz, vagy ahova akar.

Malbex 2007.03.28. 20:53:50

1. Attol hogy probalsz intelligensnek latszani es teljesen ide nem illo kutatasok nevet beleirod a kommentedbe, attol meg torolni fogom, ha mellette zsidozol egy izeset.
2. Akarhany nicket regisztralsz, a stilusod egybol felismertet. Kocogj haza szepen, nezegess Tisza Kata kepeket inkabb, es ne szennyezd a blogomat.

tistedur 2007.03.28. 20:56:15

matsumoto szerológiai vizsgálatokat végzett,kiszely pedig nem régész,és nem is humángenetikus..csak a pontosság kedvéért

Bíró Zoltán · http://www.grain.hu 2007.05.23. 06:34:25

A kettős állampolgárságról:

www.grain.hu




süti beállítások módosítása