Balról-Jobbról

Mit tegyen egy baloldali érzelmű, liberálisan gondolkodó, de konzervatív neveltetésű ember, ha a krisztusi kor közelében egyszer csak tele lesz a töke minden oldal politikusaival? Mit tegyen ez az ember, ha nem akar tartozni egyik szekértáborhoz sem, mert saját véleménye van mindenről? Alapítson pártot, vagy írjon blogot. Pártból már van elég.

Utolsó beszólások

MTI RSS

Nincs megjeleníthető elem

RSS vagy mi

A Jedi visszatér

Feltámadott az Ifjú Gárda

2007.08.01. 23:35 Malbex

Címkék: politika jobboldal jobbik szélsőjobb politikai kultúra magyar gárda

Ha a dolgot magát nézzük, éppen szimpatikus is lehetne a Jobbik által összeverbuvált Magyar Gárda. Ha a párt fennkölt nyilatkozatait halljuk ugyanis, legott kibontakozik vigyázó szemeink előtt egy új, nemzeti alapokon szerveződő, kipirult arcú kisdoboscsapat énekszótól hangos képe, akik segítenek a rászorulókon, egy kézzel megállítják a száguldó globalizációt, megoldják a katasztrófahelyzeteket, átsegítik a vak nénikét az úton, és mellette perzselő tekintettel, lángoló pallossal védik a hont a gaz liberálburzsoá kozmopolito-judaisták setét ármányaitól. Egyenruhájuk frissen vasalt s elvágólag áll, tekintetük elszánt, seggükből fényes szelek fújnak. Ők az új idők új katonái.

Csakhogy hülyék azért nem vagyunk.

Mert ha egy egyébként is militáns nézeteiről ismert szélsőjobber párt szervez olyan "hierarchikus és területi rendszerben működő" alakulatokat, melyek "honvédelmi előképzést" adnak tagjaiknak (akiket persze saját, pártos sorozáson választanak ki), akkor a nemzetiszín függöny fellibbenése mögött sokkal inkább az Ifjú Gárda vagy a Hitlerjugend képe bontakozik ki, mintsem holmi virágszedő kiscserkészeké. Újra éled a fekete bakancsba betűrt terepszínű vászonnadrág, a töltényöv és az ujjatlan, szürke vászonmellény egyszer már közröhejbe fulladt kultusza, a különbség mindössze annyi, hogy vörös szalag helyett most Árpád-sávos feszül a felkarokon. Öntudatra ébred hát a biztonságiőr-attitűd.

A fegyverbuzi hülyegyereknek ugyanis teljesen gancegál, hogy az Ifjú Gárdába lépve nyomják a kezébe a bükkfa nyelesgránátot, vagy a Magyar Gárda soraiban. A lényeg az, hogy eldobhassa, és porba hasalva szájával hatalmas robbanást imitálhasson. Aki hazaérve Rambo-fejpántot kötve harcol műanyag dugóspuskával a szomszéd macskája ellen, majd kispolszkijával az udvarban állva a szájával tankhangokat utánoz egy csokor rőzsével a sildes sapkájában, azt nem kifejezetten érdeklik a Jobbik agyament ideológiái, annál inkább az M-16 lőszerének emberi testben kifejtett roncsoló hatása, illetve a robbanószergyártás praktikái szilvamagból és púrhabból. Neki az a fontos, hogy milyen 7.62-es Kalasnyikov-lőszert gyűjthet be a kínai piacon, nem az, hogy az ő militáns hajlamait kik és milyen célokra akarják felhasználni.

Persze lehetne most beszarni, meg barnaingest kiabálni, de a szánalmas valóság csupán annyi, hogy néhány militáns hülyegyerek mániájából a Jobbik politikai hasznot kíván húzni. Persze, a fegyvermánia mindig is része volt a szélsőjobber folklórnak, de a hazai lőfegyver- szabályozás szerencsére elég távol tartja a baromarcúakat a fegyverboltoktól. Nem lesz belőlük sose Munkásőrség, csak néhány idióta, aki azt hiszi, hogy katonásdit meg háborúsdit játszani kurvára hazafias cselekedet, meg néhány másik, aki haszonlesésből mindennek élére kíván állni. És persze megint jól járnak a military-shoposok.

Mink pedig felemelt mutatóujjal, bölcs tekintettel karcinthatjuk újólag az ég kékjébe, hogy a szélsőjobb és a szélsőbal között tulajdonképpen tényleg nincs különbség. Segg jövőt!

6 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://baljobb.blog.hu/api/trackback/id/tr48130424

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

edison 2007.08.06. 21:38:45

Egércincogásra

sikítás

reflex félelmek

inkább attól kéne félni, hogy a kormány mire költi, mire nem költi azt a kevés pénzét, amiből jővőnk épül(hetne).

pl 500 mrd ""fejlesztés""-re /vagyis lefordítva: pénzköltésre/
magyarázza már meg valalki, hogy ezek a beruházások pont most mennyire időszerűek!
Én olyan dolgokra költenék most, ami később pénzt hoz, mégpedig nagyon sokat, adóbevételt például.

Nem kéne egy kicsit a gazdaságfejlesztésre oda figyelni! Vagy ez már ciki. Magyar vállalkozást, (innovációt) fejleszteni.

Melyik az a gazdasági csoda ország, amelyik autópályafejlesztésből, ingatlanfejlesztésből épült fel?
A miénk ilyen lesz???

Rasdi 2007.08.07. 07:54:35

A Te Kossuth-tér c. lapodon van egy írás, hogy "Farkast kiáltani". No evvel a kérdéssel kapcsolatban is "farkaskiáltás" folyik.
Ennél a "Gárdánál" sokkal veszélyesebbnek tartom a "biztonsági őr" hálózat "kemény" részét. Az teljesen rejtett, mert a fegyveres kemény fiúk itt ugyanabba a megítélési kategóriába tartoznak, mint az élelmiszerboltok lézengő naplopói. A fegyveres biztonsági őr fegyverrel rendelkezik, gyakorolja a fegyverhasználatot és kizárólag a főnöke utasításainak engedelmeskedik. Azok java része pedig olyan mint Tasnádi Péter vagy a régi, akkoriban politikailag megbízható, mára visszavonult rendőr. Ez a csoport mára erősebb mint a rendőrség, csak tömegoszlató vízágyúval talán nem rendelkezik.

Malbex 2007.08.11. 19:21:00

edison, nem szokasom felni. Foleg nem ezektol. Rohejesek ugy, ahogy vannak. A kormany koltesei pedig teljesen offtopicok itt, majd ha irok azokrol is, akkor nyugodtan.

csucsu 2007.08.26. 14:25:23

Amíg az áruházakban és a hivatalokban jólöltözött KÁPÓkat látunk, addig nem kell félni senkitől.

e-boda 2007.08.30. 10:12:55

Nehéz tisztán látni a hisztériakeltés közepén, de nekem egyenlőre semmi bajom a Honi Gárdával. Amíg nem tettek semmi rosszat, értelmetlen mindent rájuk kenni és a HOni Gártától függetlenül megjelent szeteialkotás láttán máris fasisztát kiáltani az épp hogy megalakult szervezetre.
Kétlem, hogy az aktivistáik majd ellepik az utcákat és ártatlan embereket vernek. Látva az októberi dolgokat, a rendőröktől több félni valónk van.
A kormány költései komment ebben a formában tényleg off, de tény, hogy amit a vezetés (és az előző vezetések és minden demokratikus ország vezetésénél hasonló a helyzet) tesz a pénzünkkel, az szinte már gazdasági bűncselekmény. Azért nem az, mert olyan törvényeket hoztak a maguk számára, ami ezt a szabadrablást legalizálja. Ez a folyamat sokkal veszélyesebb és károsabb (lásd gazdasági helyzetünk) mint egy ilyen gárdácska, mi egyszerű emberek mégsem tudjuk megállítani, pedig már az ország létét fenyegeti.

A változást akarok mindent megtettek, amit békésen (és viszonylag békésen) meg lehetett tenni, de hasztalan. Vagy keményebb eszközökhöz nyúl a nép, vagy marad minden a régiben.
Sajnos a többség inkább foglalkozik azzal, amit a szánkba adnak, jajj jönnek a fasiszták!

Malbex 2007.08.30. 18:15:34

e-boda: szerintem is nagyrészt vihar a biliben ez az egész gárda (ez talán érződik is az írásból), 56 vagy akár 100 elmebeteg nem tud komolyan ártani ennek az országnak, bármennyire is erőlködnek a nagy nemzetmentésben.

Ugyanakkor ez a "változást akarók mindent megtettek"-duma a legnagyobb hazugságok egyike ma a jobboldalon. Ugyanis a legfontosabbat nem tették meg: nem váltották le törvényesen, országgyűlési képviselő-választáson a nekik nem tetsző parlamenti többséget, és nem válaszottak helyette nekik jobban tetszőt. Márpedig a képviseleti demokrácia egyik alapja, hogy a megválasztottak leváltásukig vagy lemondásukig képviselnek, a kormány pedig kishazánkban a parlamentnek felelős.

Úgyhogy "keményebb eszközök" helyett inkább gyúrni kellene 2010-re. Sok víz lefolyik ugyanis még addig a Dunán.
süti beállítások módosítása