Balról-Jobbról

Mit tegyen egy baloldali érzelmű, liberálisan gondolkodó, de konzervatív neveltetésű ember, ha a krisztusi kor közelében egyszer csak tele lesz a töke minden oldal politikusaival? Mit tegyen ez az ember, ha nem akar tartozni egyik szekértáborhoz sem, mert saját véleménye van mindenről? Alapítson pártot, vagy írjon blogot. Pártból már van elég.

Utolsó beszólások

MTI RSS

Nincs megjeleníthető elem

RSS vagy mi

A vasprefektus jólmegmondja

Gergényi termelési beszámol

2007.02.06. 21:27 Malbex

Címkék: budapest politika rendőrség zavargások gergényi péter

Aki ma nagyon figyelt, az megtudhatta Gergényi Pétertől, mi volt 2006-ban a rendőrség fő problémája. A fluktuáció, meg a szűkös anyagi helyzet, az.

Mert a budapesti rendőrség bizony a főbb mutatókban spiccen van. Budapest megőrizte vezető helyét az európai fővárosok között. No igen. Már csak az a kérdés, hogy mit tekintünk főbb mutatónak. Például ha az egységnyi idő alatt balfasz módon otthagyott tévészékházak számát főbb mutatónak tekintjük, akkor valóban spiccen vagyunk, vezetünk mint a rézdrót, ennél feljebb már csak a csillagos ég. Vagy ha az egységnyi idő alatt cipóvá vert békés járókelők számát nézzük, szeptember-október bizony igencsak magasra tette a lécet e tekintetben is. Jó estét kívánok, közúti ellenőrzés.

A sajátos termelési beszámoló azonban - jó apparátcsikhoz méltó módon, de a modern kor kihívásainak is engedve - nem csupa hurráoptimizmus, túltermelésről áradozó rendkívüli híradás és kipirult arcú mozgalmi dal. Mert vannak itten problémák, kérem. Beszéljünk őszintén. Itt van például ez a fluktuáció. Még kimondani is mily szörnyű, nem hogy megélni. Meg a forráshiány, ugye.

Ezek a gondok. A gumilövedék, az nem. Mert mit nekünk gumilövedék, az kicsi és kerek, a fluktuáció meg nagy és ronda. Ennyivel aztán el is hesegettük a negatív gondolatokat a fejünktől, mert amiről nem beszélünk, az nincs. Nincs vipera, nincs azonosító nélküli gyakorló öltözet, nincs négy-öt suhanc által elfoglalt vízágyú és T-34-es tank, nincsenek gumilövedékek, nincs vezetési káosz, nincs odaadott tévészékház, nincs kordon, rend van és fegyelem. Meg fluktuáció.

Mert a vasprefektus rendet tart.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://baljobb.blog.hu/api/trackback/id/tr1434233

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása