Balról-Jobbról

Mit tegyen egy baloldali érzelmű, liberálisan gondolkodó, de konzervatív neveltetésű ember, ha a krisztusi kor közelében egyszer csak tele lesz a töke minden oldal politikusaival? Mit tegyen ez az ember, ha nem akar tartozni egyik szekértáborhoz sem, mert saját véleménye van mindenről? Alapítson pártot, vagy írjon blogot. Pártból már van elég.

Utolsó beszólások

MTI RSS

Nincs megjeleníthető elem

RSS vagy mi

Le a sisakkal!

Tiltott eszköz lett a bukó

2007.03.08. 10:01 Malbex

Címkék: politika közlekedés kormány zavargások böszmeség

Az őszi zavargások okozta tenniakarási kényszer újabb böszmeséget szült. Rendeletben szabályozta a kormány, hogy tömegrendezvényeken ezentúl tilos golyóálló mellényt, illetve sisakot hordani. Bár nagyjából számítottunk rá, hogy ez a tenniakarás egy nagy szippantóskocsi lesz, amely tonnaszám önti nyakunkba a szart mindenféle mondvacsinált indokokra hivatkozva (most épp Eu-jogharmonizáció az indok), de hogy az oszlatás eredményességének érdekében az állampolgárokat saját testi épségük megvédésének jogosságától is megfosszák, na ez azért durva.

Elsőre persze az jutott eszembe, hogy innentől reszeltek a biciklis-felvonulásoknak meg a motoros demonstrációnak, hiszen azokon ugye per definitionem bukósisakban jelennek meg a résztvevők, jogkövető polgárként eleget téve ezzel a közúti közlekedés szabályairól szóló 1/1975. (II. 5.) KPM-BM együttes rendeletnek. No de tanult jogalkalmazó énem azonnal felvilágosított, hogy nem teljesen így van ez, hiszen a jogszabályok között létezik egyfajta hierarchia, vagyis a kormányrendelet übereli a KPM-BM együttes rendeletet, a kormányrendeletet meg a törvény, és csak ezután jön a drill és a full. Mindezek felett pedig őrangyalként lebeg köztársaságunk Alkotmánya.

Puszta logikai következtetés innentől csupán, hogy mostantól sem a bicikliseknek, sem a motorosoknak nem kell sisakot hordaniuk sose, mert ha megállítja őket a rend szigorú őre, elég annyit mondaniuk, hogy ők mostan demonstrálnak, és a demonstráción efféle veszélyes eszközök (mint például sisak) használata márpedig hatóságilag tilos. A demonstráció bejelentetésével kapcsolatban pedig tessék megkérdezni a pár perc múlva ideérő biciklistát/motorost, ő a szervező. Biztos jön egy újabb arc pár percen belül, aki ugyanezt fogja mondani. Royalflös, csókolom.

8 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://baljobb.blog.hu/api/trackback/id/tr7944198

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Malbex 2007.03.08. 17:47:20

Ja, gondolom majd amikor "megtamadnak", szolsz nekik, hogy varjanak, mert fel kell venned a sisakot. Mert a jogos vedelem csak ebben az esetben lenne ertelmezheto. Amirol meg te beszelsz, az elore eltervezett cselekmeny, tehat minimum hivatalos szerv intezkedesenek akadalyozasa, de inkabb rendzavaras, rosszabb esetben lazadas. Mind Btk-s eset. Ne abbol induljunk ki, hogy marpedig utcan csurhedni meg TV-szekhazat gyujtogatni muszaj. Mert nem muszaj. Mindenki tuntessen vagy emlekezzen szepen, bekeben, nyugodtan, es nem fog senki senkit megtamadni.

Malbex 2007.03.08. 18:27:18

Az a "gyalazatos megtamadas" sem volt elozmenyek nelkuli, ugye. Ne jatsszuk itten a hulyet. A csocselek szandekosan rahuzta a rendoroket a Fidesz-gyulesre, ahol persze "elfelejtettek" bejelenteni hogy a tavozasra nem a Kiskorut lesz az alkalmas terep. Mondhatjuk azt is, hogy jol ki volt ez talalva. A tulkapasokrol meg majd dont a birosag, aki ilyet tett, azt el kell itelni.

Malbex 2007.03.08. 18:42:21

Majd kialakul ez par evtized alatt, ma meg a rendorsegnek sincs tul sok tapasztalata az utcai zavargasok tekinteteben, nyilvan ennek is betudhato a sok tulkapas. En viszont hallottam (gondolom, te is) azokat a felvett telefonbeszelgeteseket, amiben a csurhe kifejezetten szandekosan huzta a "balhet" a Fidesz-gyulesre. Es ennek semmi koze semmilyen meggyozodeshez. Aki buntettet kovet el, azt meg kell buntetni teljesen fuggetlenul attol, hogy az a buntett vagy vetseg eppen hivatalos eljarasban tortent bantalmazas, vagy mondjuk a Btk-ba utkozo lazadas. Ez egyszeru jogallami meggyozodes, ha van egyaltalan ilyen.

piszkafa · http://vurstli.blogspot.com/ 2007.03.09. 00:49:21

Na most ezek után van demokrácia itten vagy nincs demokrácia itten?
Vagy csak a hülyeség konstans?

Mykron 2007.03.10. 19:26:20

Természetesen van demokrécia, vannak akik élnek benne, és vannak akik visszaélnek vele.

Keloid · http://freecom.blog.hu 2007.03.11. 16:10:34

A bűn te magad vagy. az EU-ban meg orbánon röhögnek, elég hangosan!

piszkafa · http://vurstli.blogspot.com/ 2007.03.11. 16:17:31

Orbánon? Asszem inkább rajtunk, úgy együtt.

Malbex 2007.03.11. 17:35:11

A személyeskedő, egymást minősítő hozzászólásokat a rájuk adott reakciókkal egyetemben töröltem. Ez vegye az figyelmeztetésnek, aki. A jövőben is ez fog történni a személyeskedésekkel.
süti beállítások módosítása