Balról-Jobbról

Mit tegyen egy baloldali érzelmű, liberálisan gondolkodó, de konzervatív neveltetésű ember, ha a krisztusi kor közelében egyszer csak tele lesz a töke minden oldal politikusaival? Mit tegyen ez az ember, ha nem akar tartozni egyik szekértáborhoz sem, mert saját véleménye van mindenről? Alapítson pártot, vagy írjon blogot. Pártból már van elég.

Utolsó beszólások

MTI RSS

Nincs megjeleníthető elem

RSS vagy mi

Legyen államtitkár Ön!

Topmenedzserek éhbéren

2007.04.11. 21:15 Malbex

Címkék: politika reformok bullshit politikusi fizetések szetey gábor

No kérem, az a nagy helyzet, hogy az államtitkárok (illetve pardon, elnézést: a szakállamtitkárok, akik persze ugyanúgy komisszárok, csak épp nem nyalták vagy nyilatkozták még magukat olyan magasra) nagyon szarul keresnek. Nyelik az éhkoppot, mintegy. Az a rongyos 1.2 milka, amit havonta hazavisznek, az nem elég semmire se. Kenyérre se fussa, meg a buszjegy is kurva drága lett, ráadásul a gázáremelés is, ugyebár. Ráadásul ha a gazdasági élet topmenedzsereihez viszonyítjuk ezt a potom összeget, akkor rájöhetünk, hogy államtitkáraink itten épphogy csak elérik a csúcsvezetők cipőtisztítóinak fizetését, ráadásul még öltönyben is kell járniuk hozzá. Szóval mindent összevetve gyászos perspektíva ma államtitkárnak lenni e hazában.

Nos, nem gurult el a gyógyszerem, nem ittam túl sokat (még), szóval ne engem tessenek okolni ezért az orbitális baromságért. Mert a fenti megállapítás nem is tőlem származik. Hanem magától Szetey Gábortól, a kormány HR-esétől (ha rövid a PR-ed, toldd meg egy HR-rel - tartja az örökérvényű neoliberális mondás).

Ezért én mostan Szetey helyett is pályázatot hirdetek e munkakörre, hátha mégiscsak vonzó valakinek ez a siralmas kilátásokkal kecsegtető szakma:

Hazai tulajdonú minisztérium szakállamtitkárt keres teljes munkaidős állásba.

Az ideális jelölt: gátlástalan, vastag bőrű, mély zsebű, hosszú nyelvű. A felvételnél előny, ha a nyelve már eleve barna és érzéketlen, mert ki tudja, hova kell majd tennie, ugye. Felsőfokú végzettségű, szakmai tapasztalat ugyanakkor nem szükséges. Jó kommunikációs képességű, titoktartó, sokatmondó pillantású, lekezelő mosolyú, laza erkölcsű, különösen, ami a gazdasági ügyeket illeti. Némi felsőbbrendűségi komplexus a felvételnél előnyt jelent. Küldetéstudatosok kíméljenek.

A jelölt feladata cégünknél: Első és legfontosabb feladata az úgynevezett seggvédelem, vagyis hogy védje saját hátsóját és pozícióját. További feladatai: pártunk politikusainak kiszolgálása, az általuk preferált programokra és cégeknek költségvetési pénzek juttatása. A szakállamtitkárság munkájának fontos színben való feltüntetése a költségvetési előkészítő vitákban, e célból újabb és újabb, semmi értelemmel nem bíró, tökéletesen haszontalan feladatok és programok kitalálása. A beosztottak értelmetlen tologatása a hivatali szervezetben, üzleti partnerekkel való vacsorázás, ebédelés, sokatmondó mosolygás. Elintézés okosba. Szintén kiemelt feladata önmaga fontos személyként való feltüntetése, e célból hetente sajtótájékoztatók tartása, ezekben a kormányprogram kritikátlan visszaböfögése és dícsérete, majd a kérdésekre nemválaszolás. Kávézgatás.

Amit nyújtunk: sajnos nem versenyképes fizetés (havi 1.200.000,- körül), ugyanakkor céges autó sofőrrel, korlátlan mobiltelefon-használat, ruhapénz. Egyéb juttatások üzleti partnereinktől. Karrierlehetőség. Hivatali utaknak és tanulmányutaknak álcázott utazások egzotikus tájakra, titkárnővel (nálunk így hívják). Az állampolgárok megbecsülése. Társadalmi rang és státus.

Jelentkezni lehet: Szetey Gábor HR-menedzsernél. Önéletrajz nem szükséges.

És ha még mindig nem lenne jelentkező erre a megalázó munkakörre, akkor javaslom, hogy a jog kövesse a társadalmi tapasztalatot, és adjuk oda ezeknek a derék politikusoknak és szakállamtitkároknak az ország teljes vagyonát, tokostul, vonóstul. Csak hogy ne kelljen ellopniuk, akkor már.

5 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://baljobb.blog.hu/api/trackback/id/tr9057449

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Where Can I Get An STD Test Near Me 2018.03.23. 13:11:07

allegra ok with mucinex - Rachel beister

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2007.04.12. 22:56:38

Egy szerény kérés: válasz a meghívásomra. Lehet?

Malbex 2007.04.13. 10:20:13

Ofkoz lehet, de elorebocsajtom, hogy nem vagyok linux-admin :) Legfellebb majd irok BSD-s meg altalanos un*x-os postokat :)

arvisura · turoczi.blog.hu 2007.07.08. 00:35:54

Szetey személyügyes. Vannak fenntartésaim az állásajánlattal kapcsoplatban, tudnillik melegen ajánlják. Meg bosszant, hogy a minisztériumokban (a honvédelemnél is) a vezénylés nem a bal, jobb! Csak mindig bal, bal, bal.
süti beállítások módosítása