Balról-Jobbról

Mit tegyen egy baloldali érzelmű, liberálisan gondolkodó, de konzervatív neveltetésű ember, ha a krisztusi kor közelében egyszer csak tele lesz a töke minden oldal politikusaival? Mit tegyen ez az ember, ha nem akar tartozni egyik szekértáborhoz sem, mert saját véleménye van mindenről? Alapítson pártot, vagy írjon blogot. Pártból már van elég.

Utolsó beszólások

MTI RSS

Nincs megjeleníthető elem

RSS vagy mi

A fortélyos félelem igazgat

Beszart az SZDSZ

2007.06.03. 20:09 Malbex

Kóka János rosszul aludhatott egy éjjel, mert felkelvén a szokásos tükör előtti önimádat helyett közvélemény-kutatási adatokat kezdett olvasni. Komótosan lapozgatta a papírhalmot, mikozben unottan kortyolgatta kávéját. Bal kezének kisujját belemélyesztette orrlyukába, kitúrt egy világosbarna takonydarabot. Morzsolgatta, gömbölyítette, míg végül tökéletes labdacsot formált belőle. - Ezt neked, Viktor! - vigyorgott, miközben a simára formált fikagolyót kipöckölte az ablakon. Visszatért a papírhalomhoz.

Hogy magasan vezet a Fidesz, abban semmi nem lepte meg. Hónapok óta így van ez. Szerencsére amilyen hülyék, nem fognak tudni egy épkézláb programot összekalapálni, mire jönnek a következő választások, marad a "minden szar" taktikája, és az addigra dübörgő reformlendület megint kormányra segítheti Jánost - gondolta. Elégedetten dőlt tehát hátra a konyhai kisszéken, mikor valamire felfigyelt az adatsorok között.

Hol a picsában van az SZDSZ? - üvöltött fel megdöbbenve. A kisszék kicsúszott alóla, és János a konyha padlóján találta magát, sajgó ülepét vakarászva. A kávé kifolyt a fekete-fehér kockás padlókövön.

Aztán hamar megtalálta a pártot, az Egyéb/nemszavazna hasáb után, közvetlenül a Munkáspárt mellett. Egy százalékon. - Bassza meg, itt tenni kell valamit! - üvöltött már magán kívül. A félelem átjárta minden porcikáját, belenyilallt a hátába, lekanyarodott a derekánál, és beleszúrt a seggébe. Érezte aranyerének lüktetését. Zavartan kapkodott mobilja után. Horn Gábort hívta.

- Gábor! Eltűntünk a népszerűségi rangsorban! Segíts! - tajtékzott a telefonba.

Azonnali válságstábot hívtak össze.

- Gyerekek, eltűntünk minden listáról. Az emberek már azt sem tudják, hogy létezik ilyen párt, illetve aki tudja, se szavazna ránk. Hogy lesz ebből biznisz 2010 után? - csattant fel Kóka, most már mindenkihez.
- Ráverjük a komcsikra, nincs itt semmi gáz - mosolygott szakálla alatt Horn Gábor.
- Mit verünk rájuk?
- Hát a reformokat, János. Mi az istent vernénk rájuk? Az embereknek a töke tele van a reformokkal, ezért azt kell mondanunk, hogy ezek a rohadék MSZP-sek az okai mindennek.
- Gábor! Ébresztő! - kapcsolódott be Fodor Gábor is - a legnépszerűtlenebb reform az egészségügyé, abban meg mi vagyunk benne nyakig!
- Gáborok, csihadás. - szólt közbe a nagy mágus, Demszky Gábor - azt kell mondanunk, hogy minden azért van, mert a reform nem elég gyors, nem elég hatékony. És ezt kell a komcsikra vernünk. A kecske is jóllakik, és a káposzta is megmarad. Mi megmaradunk reformernek, de a balhét a komcsik nyakába varrjuk.

Ebben aztán egyetértés lett. A Gáborok - és János - el is indultak a megkezdett úton. Ultimátumkodás, fenyegetőzés a kilépéssel a koalícióból, szokásos kis zsarolások. Business as usual. Aztán egy nap János megint csak rosszul aludhatott, mert reggel megint közvélemény-kutatási papírokat olvasott. Az SZDSZ sehol, az MSZP újabb mélyponton. Ekkor megcsörrent a telefonja. Kuncze Gábor volt az.

- Mondjad, Gábor. - szürcsölt bele kávéjába János.
- Te János. Amit ti a Gáborokkal kitaláltatok, az szerintetek teljesen helyénvaló? - dörmögte a mély medvehang a telefonba.
- Persze, Gábor. Hisz te is Gábor vagy. ... Ööö... szóval hát hogy te is egyetértettél volna, hogy rájukvertük jól a balhét, nem?
- Gábor! lletve János! Ki fog akkor kormányra kerülni, ha a komcsikat is kinyírjátok?
- Bassza meg, Gábor, erre nem gondoltunk! Felhívom a Viktort és beajánlkozom neki.

Megint érezte a szúrást a seggében.

5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://baljobb.blog.hu/api/trackback/id/tr891983

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

zolesz 2007.06.15. 21:17:08

egy kicsit hajaz a blogod írásainak stílusa a Tóta W-ére, legalábbis nekem úgy tűnik időnként.

Asszem 2007.06.16. 22:41:09

Tótawére ez? Messze nem. Szerintem erőltetett és szar.

urbangeri · http://ujgen.blog.hu 2007.07.13. 06:55:13

Közepes kupac szar.

Az ironizálás mögé a jobbos, balos szdsz narratívák egy primitívebb verziója van felfűzve.

Egy irreális emeberkép a sátáni szdsz vezetőkről. Azért gyenge az egész, mert egy jó írás valódi emberi motivációkkal tudja magyarázni a tetteket, de itt csak összeültek a gecik, aztán geciztek tipusú okosság van a szövegbe kódolva.
Tipikus fidesz/jobbos - európai szinthez képes szélsősőséges - gondolatvilág.

(Akkor liberálisként csak annyit: hülyének lenni szabad, de csak hülyék fognak olvasni, mert velük közös az értelmezési tartomány. Ezt mondanám ha, csak egy seggberúgást érne az egész.)

Na de, mint írod baloldali érzelmű liberális vagy, nem pedig kreatívabb, jobb tolú light nacionalista light demagóg, mint mondjuk az UFI. (Nb. most nagyon kritikus voltam az UFIval, de meg tudom védeni.)
Tóta W. ezzel szemben a hazai neokonok egyik vezére, a többi head a Hírszerző és a Political Capital környékén csücsül. Ezért a két szövegtípus között nagy tartalmi, ideológiai különbség van.

Én az SZDSZ-ben a fidesz barátok közé tartozom (ugye ez relatív), de egészen más okokból támogatnám az átállást. Többek között, mert Rogán Antallal, Német Zsolttal egy Szakkollégiumból származom, barátaim és tanáraim vannak a másik oldalon.

Na de majd akkor linkelek neked is, hogy megértsed mi motiválja a libsiket a gyorsításban.

Amúgy lehetsz szociálliberális MSZP fan is. Ez a "fidesz árulás" meg már inkább az ő SZDSZ narratívájuk része. Szintén demagóg, csak ez baloldali indíttatású, ami ritkább, de létezik.

Malbex 2007.07.13. 10:12:48

Báncsák az akolot, mi?

urbangeri · http://ujgen.blog.hu 2007.07.16. 21:42:05

Bocs, izé... elsőre mindig hepciás vagyok, másodjára meg mindig csodálkozom, hogy minek indulatoskodom.
...irodalmi értékét tekintve nem szar.

Első mondat törölve, és primitívnek, demagógnak akkor nevezhető, ha egy politikával foglalkozó profi (ahol azért elvárható a reális motivációk felkutatása) és nem pedig egy hétköznapi emberhez viszonyítunk.

Szal, nagyon nem ez az SZDSZ motivációja, legalábbis az én köreimé, ezért kicsit sértő, de túlzottan nem.
süti beállítások módosítása