Balról-Jobbról

Mit tegyen egy baloldali érzelmű, liberálisan gondolkodó, de konzervatív neveltetésű ember, ha a krisztusi kor közelében egyszer csak tele lesz a töke minden oldal politikusaival? Mit tegyen ez az ember, ha nem akar tartozni egyik szekértáborhoz sem, mert saját véleménye van mindenről? Alapítson pártot, vagy írjon blogot. Pártból már van elég.

Utolsó beszólások

MTI RSS

Nincs megjeleníthető elem

RSS vagy mi

Kémek a szarfészekben

A budapesti MSZP megmutatta

2009.04.27. 10:45 Malbex

Címkék: budapest mszp hunvald háromperkettő

Hónapok óta központi kérdés a budapesti MSZP-ben, hogy mi történjen Hunvald képviselői mandátumával. Mert ugyebár Hunvald úr ... khm ... akadályoztatva van képviselői feladatainak ellátásában. Már ha az előzetest akadályoztatásnak tekintjük, ugyebár. Csakhogy Hunvald szavazata nélkül totális döntetlen van a fővárosi Közgyűlésben, azaz ha Tarlósék nem hajlanak valamiféle kompromisszumra (és hát - valljuk be - miért is hajlanának), akkor a fővárosnak 2011-ig nem lesz költségvetése. Ez esetben pedig lőttek a haveri bizniszeknek, a beruházások körüli lenyúlásoknak, meg úgy mellesleg maguknak a beruházásoknak is.

Erre találta ki ugyebár a budapesti MSZP, hogy Hunvald monnyon le. Ez esetben ugyanis egy gyors döntéssel pótolják a megüresedett helyet, lesz költségvetés, lesznek beruházások, lesz még szőlő, lesz még lágy kenyér, vagyis mehet minden tovább, business as usual. Hunvald sokáig lebegtette a dolgot, végül a múlt héten beadta derekát, lemondását saját bizalmasához, a megingatlan Kéri Lászlóhoz juttatva el.

Az MSZP pedig megvillantotta, mire képes a XXI. század modern szociáldemokrata pártja, ha képviselőjét előzetes letartóztatás miatt pótolnia kell. Igazi szociáldemokrata, európéer megoldás született: az előzetesen letartóztatott helyett egy volt háromperkettes került a pozícióba, Kivágó Ivánné.

Ezúton granulálok.

Nekem nem tisztam Kivágónét ilyen vagy olyan szempontból minősíteni, hagyjuk az erkölcsi bullshitet, a politika ugyebár nem erről szól. De az a párt, amelyik az amúgy is szopóágon levő népszerűsége mellett ekkora ziccert ad ellenfeleinek kezébe (lelki szemeink előtt már látjuk is Cser-Palkovics gyerekgyilkos mosolyát), az megérdelmi, hogy jópár ciklus erejéig süllyesztőbe kerüljön. Modern, európai értelemben véve.

Lett volna lehetőség arra is, hogy egy még nem besározódott ember váltsa a besározódottat. Felhozatal van bőven, nekem ne mondják, hogy nincs. Igaz, az utánpótlás egy részét elvitte a Zuschlag-ügy, de azért talán vannak még rajtuk kívül is néhányan, akik.

De nem, a MaSzoP budapesti vezetősége másként döntött, talán a helyi/kerületi mutyizás, talán valami egész más momentum eredményeképp. Már a látszatát sem óhajtják fenntartani annak, hogy ebből a pártból lehet még valami - jelentették ki. Sorra adják fel a Fidesznek a magas labdákat a miniszterelnök-castingtól a Boldvai-kastélyig, és ha ez még nem lenne elég, kihúznak a pakliból egy III/2-est is. Terített betli.

Nagyon azért nem vérzik a szívem, mert egy bibliai méretű pofon után talán helyet kap majd a jelenleg csupán háttérvokalistaként cincogó józan ész is a baloldalon. Talán észreveszik, hogy a polgár nem hülye, észreveszi, ha lopnak, meg azt is, ha kommer őskövületekkel szórják tele a testületeket párton belül és kívül. Talán lehet egy normálisabb baloldala ennek az országnak, és akkor már csak egy normális jobboldalt kell majd leakasztani a szögről. Ez ugyanis nemcsak idő kérdése, hanem annak a belátásáé is, hogy a demokrácia senkinek nem ad hitbizományba semmit, hogy a politkában is - mind mindenhol máshol - verseny van. És a rajtszámokat már kiosztották.

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://baljobb.blog.hu/api/trackback/id/tr251088902

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Vérszegény éjszakai dúvad · http://hangorienidiocc.blog.hu 2009.06.05. 11:04:02

A szocik utóbbi évei másról sem szóltak, mint ehhez hasonló "villantásokról".
Tényleg azt gondolod, hogy cincog az a fentebb megnevezett dolog?

Egyébként ez a "megingatlan" egy olyan szóvicc, amit nem értek? Vagy mi az?
süti beállítások módosítása